31-10-05

En weg zijn wij...

 

tot binnen een paar daagjes !

11:16 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

30-10-05

Ondertussen ...

... is er van inpakken voorlopig nog niet veel in huis gekomen. De man met de hamer is gepasseerd en dus moeten we een stapje terugzetten. Alles is al wel opgeruimd en gewassen (bedankt P). Vanavond nog het hoogstnodige strijken en hopelijk voelen we ons dan morgenvroeg een beetje frisser zodat we kunnen inpakken en vertrekken.
 
... is onze lieve Pinkie nog steeds niet beter. Hij wil bijna niet eten en met moeite drinken. Dus morgen ook nog langs dierenarts. Komt wel op een slecht moment, net nu we een paar dagen weg zijn. Waarschijnlijk zullen we hem dan maar mee op vakantie nemen. Hij zal het niet leuk vinden en het is niet ideaal, maar dan zijn we er wel zeker van dat hij alle zorgen krijgt, die hij nodig heeft.
 
Iemand nog tips om een zieke kat te doen eten? Hij is zo zielig!
 

17:09 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Kiezen

Ik zou dringend eens lijstjes moeten bijhouden van de boeken die ik nog wil lezen en de films die ik nog wil zien.
 
Want natuurlijk stond ik gisteren weer in de bib wetenloos boekenruggen te bekijken. Welk boek was dat nu weer? Wie was de schrijver? Het was allemaal weg en dus moest ik andere boeken kiezen.
 
Eigenlijk vind ik boeken kiezen verschrikkelijk moeilijk. Romans toch.
Meestal doe ik het dan ook op het gevoel. Niet zelden vind je Anneketanneke op haar knieën voor het onderste rek. Want dan haal  ik me in het hoofd dat die boeken waarschijnlijk veel minder gekozen worden dan hun lotgenoten op ooghoogte en dat vind ik dan zo zielig. Wie weet wat voor pareltjes daar liggen te wachten om ontdekt te worden? Ik loop ze één voor één af, laat de titel op me inwerken. Lees de achterflap en als die me aanspreekt, gaat het boek mee. Ik lees zelden of nooit van tevoren stukjes uit het boek. Voor mij werkt dat niet. Losse flarden tekst, zonder context, zeggen misschien iets over de stijl, maar nooit over het verhaal en het gevoel dat een boek uitstraalt. Een boek lees je niet. Een boek voel je.
 
Mijn kiesmethode is natuurlijk verre van waterdicht en onfeilbaar. Ik kom wel eens met boeken thuis, die er niet in slagen mijn hart te beroeren en die worden dan ook meedogenloos en zonder pardon snel terzijde gelegd. Maar die foute keuzes neem ik er graag bij. Dat heb ik ervoor over. In ruil voor al de boekendromen/dromen van boeken die ik vond op de onderste rekken in de bib.
 
Om maar te zeggen dat volgende week de Boekenbeurs begint. Een feest én een nachtmerrie tegelijkertijd, want ik kan toch moeilijk op mijn knieën de beurs afdwalen...
 
Toch maar eens een lijstje maken.

10:38 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

29-10-05

Feestkapsel

Volgens mijn statistiekjes zijn er al verschillende mensen op mijn blogje terecht gekomen door op "feestkapsel" te googlen. Waarom ze dan bij mij terecht komen is mij een compleet raadsel want mijn haar is in de periode dat ik blog nog niet langer geweest dan 2 cm, en zal voorlopig ook niet veel langer worden vrees ik, want de herfst laat zich ook in mijn haardos opmerken...
 
Maar hoe mijn bezoekers ook op mijn blogje terechtgekomen zijn, het maakt niet uit. Want bloggen gaat niet over statistiekjes. Al moet ik toegeven dat het wel leuk is om die een beetje te volgen. Kwestie van een beetje te weten wie mijn publiek is.
 
Ondertussen staat mijn tellertje boven de 15000. Dat zijn heel veel klikjes als je er zo over nadenkt.  Een groot deel van die klikjes en bezoekjes veroorzaakte ik waarschijnlijk ook wel zelf. Postje schrijven en dan nieuwsgierig gaan kijken of er al reactie op is. Want het is dàt wat bloggen zo speciaal maakt. Zonder jullie was het gewoon een dagboek aan mezelf, zonder antwoord. Het zijn jullie die het rijker en dieper maken.
 
Daarom aan ieder van jullie, of je nu nummer 568 of 14999 was, bedankt, stuk voor stuk, klik voor klik...

20:12 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

De verrassing!

Ik zal jullie niet langer in spanning houden !
 
Eerst een beetje achtergrondinformatie.
 
De familie Anneketanneke heeft twee wagens ter beschikking. Een familiewagen, waar Anneketanneke meestal mee rondsjoekt om de kids en de boodschappen te vervoeren en een kleine Daihatsu Charade, die we 7 jaar geleden van mijn moeder hebben geërfd. Het is al een oud bakske, waar P dus elke dag mee naar zijn werk rijdt (is gelukkig niet ver). In de loop der jaren is het hoe langer hoe meer verworden tot een  krotbakske, roestbakske ...  en het was/is sowieso al een "blikken doos". Skai van de zetels gescheurd, overal rommel en afval... You get the picture? P heeft namelijk een hekel aan auto's wassen (wie niet?). Af en toe wordt het karretje wel eens onder handen genomen, maar 't was weer héél  lang geleden.
 
Dus heb ik gisteren voor een  "nieuwe" wagen voor P gezorgd ! Van buiten en van binnen gewassen (en uitgemest !). Nieuwe zetelhoezen gekocht en geïnstalleerd.
En de afwerking zit in de details natuurlijk: op het dashboard een vers doosje winegums en nog een klein cadeautje : een verklikker die aangeeft dat je lichten nog branden. Dat moet mijn ventje wél  nog zelf installeren, maar het bespaart hem hopelijk de ellende die hij gemiddeld drie tot vier keer per jaar heeft omdat hij weer eens zijn lichten heeft laten branden.Ja, hij is een beetje verstrooid, mijn P.
 
Ik moet zeggen het resultaat mag er zijn. De auto lijkt - vanbinnen toch - zo goed als nieuw en ik denk dat P in zijn nopjes was.
 
Het was hard werken en ik was kapot, maar de uitdrukking op zijn gezicht en de verrukte kreten van de kinderen waren het allemaal waard !
 

En nu kan hij elke dag in Zen-toestand naar zijn nieuw jobke rijden, volledig stressloos !
 
 
 

06:46 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-10-05

Pfew

Wat is dat hier vandaag !
OK. Ik beken ik doe het mezelf aan, maar ik denk wel dat slapen vannacht geen probleem zal zijn.
 
Verrassing P: OK, na véél moeite !
Boodschappen : OK
Apotheek Pinkie (want natuurlijk waren die pilletjes vanmorgen niet in voorraad) OK
Vlak voor oren een ongeluk horen gebeuren. Gelukkig niet gezien, want anders zat ik helemaal met de daver op het lijf. Een overstekende auto gegrepen door een andere. Beide bestuurders stapten gelukkig blijkbaar zonder veel erg uit.
Kindjes gaan halen na herfstwandeling: K'tje 10 km, A'tje 26km !!!! (Da's nu toch geen afstand he voor 10-11 jarigen, of zie ik dat nu verkeerd?)  OK
Voetbadje geïnstalleerd om arme voetjes van de twee zusjes te weken en te verzachten: ok
 
Blijft nog over:
Opruimen
Inpakken voor meisjes want die gaan op weekend met de gidsen
Ondertussen P gaan halen en samen naar de garage rijden want de andere auto werd vandaag hersteld (hopelijk toch)
Dan eten en verder inpakken
K'tje wegbrengen
A'tje wegbrengen
DVD gaan huren voor H'ske want dat had ik beloofd omdat hij nu vanavond zonder zussen zit en dan toch ook iets leuks mag...
 
En dan morgen en overmorgen inpakken voor ons reisje van volgende week maandag...
 
Vraag me niet hoe ik dat vandaag allemaal heb klaargespeeld, want dat weet ik niet. Ik weet maar één ding: lang leve de cortisone, ook al zie ik nu zo rood als een goed doorkookte kreeft !
 
En zet voor mij vanavond ook maar een voetbadje klaar.....
 
 Afbeelding: een andere gekookte kreeft ;-p

PS En ondertussen zijn jullie allemaal natuurlijk razendbenieuwd wat die verrassing nu eigenlijk is...  Nog eventjes geduld !

16:15 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-10-05

Favoriete TV-snack!

Volgens de poll gaan we dus met zijn allen vooral voor zoutigheden, hoewel drie stemmers toch de voorkeur geven aan hun lief/man/vrouw.
 
Ik zou zeggen: Smakelijk en veel plezier ;-)!
 
PS Vanaf nu een nieuwe poll

20:44 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |