16-11-05

Wat een geluk !

Wat een geluk dat ik gisteren naar de osteo ben geweest zodat mijn rugpijn vandaag al een heel stuk beter was. Want het was weer een drukke dag, zoals de woensdagen meestal druk zijn.
 
Maar ik heb mijn goei daad weeral gedaan vandaag: ons H'ske bijna drie uur lang geholpen met zijn project voor Nederlands. Ik weet het, eigenlijk moeten ze dat zelf doen, maar ik had medelijden met hem. Ze waren verdeeld in groepjes van twee en H'ske had de pech dat zijn compagnon nog van het speelsere, m'enfoutistischere type is dan hijzelf.  Ze hadden dus eigenlijk nog bijna niets in vergelijking met de andere teams en de leerkracht had al gezegd dat ze er toch nog wat aan moesten werken. Aangezien ons H'ske vorige week dan ook nog ziek was, kon ik het niet over mijn hart krijgen om niet mee te helpen.
Dus hebben we bijna drie uur lang geknutseld aan twee bananendozen om het boek "Broere" van Bart Moeyaert uit te beelden. Twee kamertjes behangen, ramen geplaatst mét gordijnen, kasten geïnstalleerd, tapijten gelegd, openhaarden geplaatst en dan nog een dak erop ...Wat een geluk dat het allemaal in 't klein was ;-) !  Maar Anneketanneke vond het eigenlijk best wel leuk en H'ske is dolgelukkig dat zijn dozen nu zonder schaamtegevoel netjes naast de andere van de klas kunnen staan.
 
Ik hoop nu maar alleen dat zijn leerkracht hier niet komt meelezen en moest het toch zo zijn, hier een klein bericht: 
 
Hij kon er echt niets aan doen, mevrouw! Zijn mama moest en zou per se meehelpen. Ze was niet te stoppen.


22:34 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

lieve mama ach, wat vertederend, houden zo Anneketanneke, in de hemel krijgt gij later het schoonste kanneke om uw rijstepap uit te lepelen, maar tja, die gaat ge dan weer wegschenken aan de andere engelen, te nobel voor deze wereld en zijn naspel in 't hiernamaals, blijven dus, voor ieders goed.

Gepost door: marlon vanco | 16-11-05

jakkes moest je nog zeggen van la "lorettarose" (zie blogje) dat je het mooiste koosnaampje van de skynetbloggers draagt, je swingt navenant plezant.

Gepost door: marlon vanco | 16-11-05

Mooi... Leuk, lijkt me dat, zo'n dingen samen ineen knutselen!

Enne, ik vraag me af hoeveel kinderen het zonder hulp van de mama/papa/broers/zussen maakten...

Gepost door: lavender faery | 17-11-05

leuk ja en heb je er veel Nederlands van geleerd ?
ik krijg serieuze kriebels van die poppekastuitpakkerij in de klasjes

Gepost door: schilderia | 17-11-05

***** Volgende keer bellen hé, dan kan ik mee komen knutselen !

Gepost door: Crisje | 17-11-05

@schilderia Ik ben het met je eens. Op het eerste gezicht dacht ik leuk op zo'n manier een boek bespreken. Is eens iets anders, maar ik vraag me af wat ze daar nu mee leren. Als je een boek leest met in het achterhoofd: ik moet er een doos van maken of ik moet er een samenvatting van maken... is toch een groot verschil.

Gepost door: Anneke | 17-11-05

mooi.... wat voor een "omi" ga jij worden?! SUPERomi!

Gepost door: chinezeke | 17-11-05

:-) hartelijk dank voor de lieve verjaardagswensen ...
en daar zijn we toch moeders voor he ... om te helpen. :-)
dikke knuffel

Gepost door: anneke | 17-11-05

De commentaren zijn gesloten.