21-11-05

Dilemma

Binnenkort start ons H'ske met de eerste reeks proefwerken van zijn middelbare schoolcarrière. Zijn enthousiasme kennende gaat het geen sinecure zijn om hem daar veilig en wel doorheen te loodsen. Er zal hier ten huize Anneketanneke nog veel en diep gezucht worden vrees ik in de komende weken.
 
Hij krijgt nu ook voor de eerste keer blokverlof en daar zit ik nu met een dilemma. Laten we hem meteen na zijn proefwerk naar huis komen of laten we hem daar in de studie studeren tot 16 uur?
In de studie op school zal hij waarschijnlijk minder snel afgeleid zijn, maar thuis kan ik hem wel zelf opvangen en in het oog houden, en eventueel nog iets uitleggen. Bovendien kan hij dan na zijn proefwerk eerst nog een beetje ontspanning nemen, want anders lijken mij dat wel lange dagen te worden. 
Maar langs de andere kant is H'ske wel heel snel afgeleid en ik weet niet hoeveel fut en energie ik ga hebben om hem de hele tijd achter zijn vodden te zitten....

 
Pff, twijfelen twijfelen twijfelen....

20:48 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

da twijfelen betert wel hoor eens ge het licht gezien hebt

Gepost door: willy | 21-11-05

ik denk dat die studie voor de schoolresultaten veiliger gaat zijn. En dan kn je achteraf nog altijd hem eens goed verwennen hé.

Maar ik ben jij niet, dus moet je uiteindelijk doen wat je hart en je verstand je ingeven hé.

Succes met je keuze!
Inge

Gepost door: inge | 21-11-05

Individueel Ik denk dat dit heel individueel is...
Voor mij zou de studie in school voor geen meter gewerkt hebben,
hebben we ooit gedwongen gehad en ik kon er niets leren -
het leek wel of het moèten daar op dat stoeltje blijven zitten net het omgekeerde effect had - terwijl mijn huisgenootje vanaf zijn 14de heel bewust voor studie en zelfs zelf voor internaat koos, voor hem was dat de beste oplossing...
Of zo vloog ik er meteen na thuiskomst best onmiddellijk in, vriendinnen konden best 's avonds alles 'opnemen'...

Maar jij kent je H'ske natuurlijk best in zo'n situatie - al is het dan ook voor hem een nieuwe...

Gepost door: lavender faery | 22-11-05

*** Als H'ske maar een tiende van ons S'fke heeft, zou ik hem in de studie laten. Bij ons zou het hell on earth worden, ikke samen met S'fke studeren. Die heeft geen concentratie, en alles wat we samen doen op gebied van school eindigt meestal in heftige discussies. Ik heb daar echt geen geduld voor, eerlijk gezegd. Maar jij kent jouw zoon het beste hé. Dus....

Gepost door: Crisje | 22-11-05

*** Nog even dit...als hij tot 16h in de studie is, dan zal hij al wel serieus gestudeerd hebben, en dan heeft hij nog de hele avond voor zich, om te ontspannen.

Gepost door: Crisje | 22-11-05

binnenkort heb ik hier hetzelfde , mert ons Charlotte.....duimen maar

Gepost door: nancy | 22-11-05

Tja... Zelfs was (ben) ik een soort beroeps-uitsteller. Ik had die ontspanning na het examen ook echt wel nodig.
Maar dat leerde ik ook alleen maar door de verschillende mogelijkheden eens uit te testen. Dus misschien kan je die twijfel pas oplossen na een tijdje. Ik weet het niet. Nog meer twijfel dus ;-)

Gepost door: An | 22-11-05

en wat vind ie er zelf van? ons oudste dochter komt naar huis, de jongste blijft liever in't school studeren, twijfelen kan je altijd doen, want als er eentje wat minder presteert, dan kan het aan vanalles liggen, misschien wel aan het waanzinnige tempo dat men de kinderen probeert op te leggen in de scholen

Gepost door: dirk | 22-11-05

:) wij werden altijd zo geplaceerd: omdat de zus het meest afgeleid was, bij de mama in de keuken. Ik in de living, met de deur naar de keuken open. Ik zat wel bij de Kerstboom enzo...Goh, en in het humaniora, moet er toch niet meer als 3uurkes op een namiddag geleerd worden? Ja, er moet wat stress zijn, maar de vele uurtjes blokken in het humaniora zijn echt niet nodig hé :)

Gepost door: Anne | 22-11-05

en? Ben je er al uit ?

Gepost door: inge | 22-11-05

k heb steeds thuis gestudeerd en k ben toch ook geen misdadiger geworden:-) lool
have a great evening

Gepost door: willy | 22-11-05

°°° Ik heb ook wel graag dat papa en mama in de buurt zijn om iets te vragen.
Natuurlijk, in de studie kan je alleen maat studeren,
dus doe je het ook...
Ik weet het eigenlijk niet.


GroetjesPS Heb eindelijk de banner van het rode kruis erop gezet

Gepost door: emiel | 23-11-05

De commentaren zijn gesloten.