25-11-05

Da's niks te vroeg !

Vandaag in het nieuws:
 

Vlaanderen zet solidariteitsactie "Tenten voor Pakistan" op
(Belga) Vlaams minister voor Ontwikkelingssamenwerking Geert Bourgeois heeft vrijdagnamiddag bekendgemaakt dat er een grootscheepse Vlaamse solidariteitsactie komt voor de slachtoffers van de aardbeving op 8 oktober in Pakistan. "Tenten voor Pakistan" wordt een benefietactie in samenwerking met de Vlaamse niet-gouvernementele organisaties en de media.

"De aardbeving in Pakistan zorgde voor verschrikkelijk veel slachtoffers maar kon niet op de grote media-aandacht rekenen zoals de Tsunamiramp eind vorig jaar", zegt minister Bourgeois. "Daarom ben ik zelf naar de media gestapt en bracht ik hen rond de tafel met het Rode Kruis". Via de benefietactie 25-25 wil Bourgeois op korte tijd zoveel mogelijk geld inzamelen om wintertenten te kunnen aankopen voor het getroffen gebied. Het Rode Kruis zet haar 14.000 vrijwilligers in om onmiddellijk tot acties over te gaan. VRT, VTM, SBS (VT4 en VijfTV) en andere media hebben hun medewerking aan de campagne al toegezegd. Via spots en media-acties zullen de Vlamingen worden opgeroepen tot solidariteit en giften. Op 21 december wordt de liveshow "Tenten voor Pakistan" uitgezonden. (lim)


Ik heb maar één vraagje: 21 december is dat niet wat laat om tenten op te sturen ???

 
 


20:38 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

*** Een heel prettig weekend!!!

Gepost door: Lara | 25-11-05

vind dat toch wel wat laat, overal is er toch miserie en kwel, het houdt niet op hier op onze planeet.

Gepost door: nancy | 25-11-05

Inderdaad Eind december is wel laat. Ik dacht vlak na de aardbeving gehoord te hebben dat het daar al in oktober heel erg koud wordt. En er zijn regio's waar je nu nog amper kan komen met transport over de weg.
Maar... alles is beter dan niks zeker. Toch goed dat ze nu toch een grote actie opzetten!

Gepost door: An | 26-11-05

De commentaren zijn gesloten.