12-12-05

Een vogel voor de kat...

Vanmorgen zat ik aan tafel te genieten van mijn kopje cappuccino met chocoladesmaak - da's een verslaving ik kan er niets aan doen - , onderwijl door het raam kijkend, genietend van de herfstkleuren. Plots zie ik een vogel laag door de tuin flitsen, gevolgd door Zorro, die blijkbaar ook al een vogel in zijn bek had.
 
Snel het kattenluik in de kelderdeur gebarricadeerd vóór Zorro met vogel naar binnen kon en het scenario van een paar weken terug zich ging herhalen. Je moet weten dat wij hier een ingenieus systeem van kattenluiken hebben, waardoor de kat naar believen naar binnen of naar buiten kan. Via een gat in het rommelhok kan hij door het kelderraampje. In de kelderdeur zit dan een kattenluik, langswaar hij in de berging kan, en langs nog een ander kattenluik belandt hij dan bij ons. Vrij ingewikkeld en we kunnen dus alleen maar slimme katten houden, want een domme kat vindt in die doolhof nooit zijn weg. 
 
Zorro vindt het natuurlijk allesbehalve leuk dat wij zijn doorgang blokkeren en meestal protesteert hij dan ook heel luid. Het is nu al de derde keer in een paar weken dat hij met een vogel binnenkomt en telkens wordt het beestje -ook onder protest- in de kelder vermoord. Het is daar telkens een waar slagveld van veertjes (de rest zal ik jullie besparen). Liever daar dan in het salon. Maar toch.
 
Het zit in zijn genen, maar ik zou onze lieve, poezelige Zorro dringend aan zijn verstand moeten brengen dat vogeltjes vangen niet "politically correct" is en dat hij zich tot muizen en spinnen moet beperken, zoals zijn voorgangers.
 
 

13:00 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

wij hebben zo eens een vogel kunnen redden doordat onze kater het meebracht naar binnen :)

Gepost door: Anne | 12-12-05

Treffend Via de drie poezen van onze oudste zoon ervaren we ook hoe wreed de natuur is.
Schone blog toch die van Anneketanneke, ik heb nog niet alles gelezen maar kom zeker nog eens kijken, vooral als ik met mijn twee voeten terug op de grond wil.

Gepost door: Luyten Joris | 12-12-05

vogel 't is wel een teken van zijn intelligentie, want een vogel vangen is niets iets wat alle katten kunnen ;-)

Gepost door: schaduw zijde | 12-12-05

verdorie toch!!! hopelijk betert dat he! Onze roestie zat gisteren op haar luie kont een dikke vette merel gade te slaan...verder gebeurde er niks! Met haar leeftijd is haar instinct verzwakt..toch iets goed aan ouder worden :o)

Gepost door: chinezeke | 12-12-05

betwijfel of je een kat kan uitleggen wat 'Politically correct' is en wat niet..... ;-)
En meestal zien ze het dan nog als een 'eer' dat ze jou de prooi brengen -
gelukkig beperkt het zich bij ons tot een Pluizebol die, meestal in het midden van de nacht, miauwend zijn speelgoedmuis aan mijn kant van bed komt neerploffen....

Gepost door: lavender faery | 12-12-05

*** Dat heet nu eenmaal instinct Anneke, en daar kan je weinig tegen doen. Bij ons is het Tess die regelmatig met konijntjes en ook eens een klein katje terugkwam. En dan ging ze het elkker oppeuzelen. Afschuwelijk.

Gepost door: Crisje | 12-12-05

Vogeltjes Ja, katten hebben hun instinct natuurlijk en misschien zijn wij mensen daar soms verkeerd mee bezig. Als je al die smaken van kattevoer bekijkt dat krioelt daar van rund en vis enzo. Ooit al één kat een koe of een vis zien vangen?
Ooit eens gelezen dat kattenvoer met muis ofzo erin verwerkt niet verkoopt. De baasjes zouden dat niet willen. Nu ja... ik geef het toe. Ook onze witte kat eet whiskas grand menu met rund en extra knapperige groentjes ;-)

Gepost door: An | 13-12-05

De commentaren zijn gesloten.