31-01-06

Chrysostomos

Bij H'ske op school vieren ze deze week Chrysostomos, de laatste 100 dagen voor de laatstejaars. Hij komt thuis met enthousiaste verhalen over Smurfen op de speelplaats, geflankeerd door Catwoman en de paus, over laatstejaars die gangen blokkeren en leraars ambeteren.

 

Het doet me terugdenken aan onze Chrysostomos 22 jaar geleden (is dat écht al zooo lang geleden ! ). Crisje zal zich dat zeker ook nog herinneren. Ik moet zeggen dat wij toen nog redelijk braaf en beschaafd waren en nog netjes in het gareel liepen. Het waren toen vooral de jongens uit het college die bij ons - onder grote hilariteit natuurlijk - de boel op stelten kwamen zetten.

Ik herinner mij ook dat we een "voorstelling" mochten geven voor de andere leerlingen op de speelplaats. We hadden allemaal dansjes voorbereid in de stijl van de verschillende "kliekjes" uit de school. Want ook al droegen we een uniform, er waren in de details toch verschillende stijlen te signaleren. Er waren de "new wavers", waaronder Anneketanneke, met een liedje van Frank Boeyen als ik me niet vergis, de "Snoopies" met een liedje van de Dolly Dots, de "seutjes" en nog een groep maar die herinner ik me niet meer.

 

Ik herinner me wél dat ik toen met mijn grote mond weeral een stevige blunder beging. Eén van de klasgenootjes werd in het groepje van de seutjes ondergedeeld. Toen ik de dag van Chrysostomos 's ochtends de klas binnenkwam, ging ik naar haar toe en zei "ah, jij hebt je al verkleed zie ik!" Terwijl ik het zei, zag ik Crisje, achter haar, héél druk gebaren maken en NEE schudden, maar het was te laat ! Ik had het er nog maar net uitgeflapt toen ik besefte dat we die dag niet in uniform moesten zijn en dat ze dus haar haar gewone, normale "thuiskleren" aanhad. Oeps !

Ja, Anneketanneke kan wel meer voorbeelden aanhalen van impulsieve uitspraken en gedragingen, die haar het schaamrood op de wangen toverden. Het is wel gebeterd met het ouder worden, maar toch...

 

Gelukkig kon het klasgenootje in kwestie er wel mee lachen, zij het een beetje groen...

14:11 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:))) Die andere groep waren de kuisvrouwen....

Gepost door: Crisje | 31-01-06

**** Gij ook met uwe grote mond...al goed dat ik er nog was om af en toe wat af te remmen ....:::))))))

Gepost door: Crisje | 31-01-06

oud JA, we worden oud he.. ik zie mezelf in die tijd ook nog lopen met combat shoes en lange zwarte pardesu .. ergens tussen punker en new waver in.. met het gewicht van de hele wereld op onze schouders :-)

Gepost door: Aardvarksken | 01-02-06

wat moet ik nu zeggen?? Ik ken die periode enkel van bij mijn kroost! In mijn tijd werd er NOOIT gevierd..buiten Pasen en Kerstmis uiteraard :o/ Let wel, ik heb het hier over mijn strenge internaat!

Gepost door: chinezeke | 03-02-06

De commentaren zijn gesloten.