21-04-06

Brood

Ik heb beslist om zelf mijn brood te gaan bakken. Nu ja,"ik", "we". Ik heb al wat advies gekregen van M, maar als jullie ervaringen hebben met broodbakmachines zou ik ze graag horen. We zijn van plan om met een goedkoop modelletje te starten, om te zien of we het wel volhouden, anders is het de moeite niet natuurlijk en dan is zo'n toestel weggooid geld. Dus alle goeie raad is welkom !

12:21 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

mmm brood* je kan het eens vragen aan lieke brood!

link naar lieke brood:

http://uw-moeder-versus-roodkapje.skynetblogs.be

Gepost door: tint | 21-04-06

*** Wij hebben hier nu zo'n twee en een half jaar een broodmachine in huis en die wordt elke dag trouw gebruikt, op zondag vaak voor rozijnenbrood.
Wij hebben er een van Panasonic en zijn er heel tevreden over.
Bloem gaan we meestal bij Aveve halen omdat dat toch, naar onze smaak, beter is dan wat je bv. in de Collruyt kan kopen.
We zijn ooit begonnen met de All-In mixen van Aveve omdat je dan niet met gist en en zout bijdoen moet beginnen - gewoon bloem erin + water erbij en op knop drukken. Wij vonden dat best om mee te beginnen...
Ondertussen mengelen we vanalles en nog wat - al zou ik wel wat meer willen experimenteren met notenbrood enzo.... hmmm, ook even surfen naar lieke brood????

Gepost door: lavender faery | 21-04-06

awel zie daar heb ik nu eens geen verstand van :-) maar ge moogt altijd een boke komen meeeten hier :-) lol

Gepost door: willy | 21-04-06

Hallo Anneke,, raar maar waar, maar ik eet geen bokes!

Een heel spetterend en
zonnig weekend gewenst!
Geniet ervan en groetjes!
Mireille.

Gepost door: mireille | 21-04-06

leuk Mijn ouders hebben een broodbakmachine en het gebruik is eigenlijk erg eenvoudig. En ja, 't is wel lekker, zo'n vers gebakken broodje. Zelf is mijn favoriet chocoladebrood. Je kan dan zo chocoladedruppeltjes kopen die je in het deeg gooit.

Eigenlijk gebruiken ze het wel niet zo vaak. Ik weet niet waarom, waarschijnlijk ook weer de kwestie van dat je iets dat ver weg in de kast verstopt zit vaak veel minder gebruikt dan als het in het zicht staat. Je denkt er dan gewoon niet aan.

Persoonlijk vind ik de geur van het deeg gedurende de procedure niet lekker. Gelukkig verbetert de geur wanneer hij begint met het bakken. ;)

Gepost door: Jadestorm | 21-04-06

°°° Wij hebben er geen,
maar mijn opa en oma hebben er wel één.
Het is heel lekker brood,
maar het duurt wel een eindje voor het klaar is...

Groetjes en prettig weekend

Gepost door: emiel | 22-04-06

ooit doe ik dat ook nog eens
en dan kom ik bij jou
ondertussen dan professional
te rade ;-)
bak ze goudbruin ;-)

Gepost door: ac | 22-04-06

geen idee zenne :s

Gepost door: Anne | 22-04-06

hmmm Ik bak al zo'n vijftien jaar zelf ons dagelijks broodje met een broodbakmachine. Nog steeds mijn eerste, maar nu begint ze haar beste tijd gehad te hebben. Ze zal meteen vervangen worden door een nieuwe, want ik zou het niet meer kunnen missen.
Ik ga mijn bloem altijd halen bij een verdeler in Merelbeke. Daar kan je de professionele bloemmengelingen kopen die de bakkers ook gebruiken. Dus ik kan -bijvoorbeeld- zelf Samsonbrood bakken.
Als je meer wil weten, stuur mij dan maar effe een mailtje via mijn blog.
Veel succes er mee!!

Gepost door: kaatje | 23-04-06

goedkoop machientje voldoet hier prima en dagelijks, reeds dik tien jaar, een paar broden per dag
wat opvalt : ze worden nog steeds goedkoper ...

Gepost door: schilderia | 24-04-06

De commentaren zijn gesloten.