24-04-06

Broodje gebakken

Zo, ons broodje is gebakken. Zaterdag ben ik bij Aveve een goedkopere broodmachine gaan halen (in promotie wegens moederdag, dus 16 euro d'eraf ;- ). Meteen ook bloem ingeslagen en advies gevraagd over hoe en wat.

Natuurlijk moest het diezelfde dag nog uitgetest worden en P. stond erop om met rozijnenbrood te beginnen. Tja, waarom eenvoudig starten, als het ook moeilijk kan? Ok, alle ingrediënten netjes afgewogen, voor zover dat mogelijk is met onze keukenweegschaal. Ik denk dat het tijd wordt voor een electronisch model. Alles in het bakje gedaan en dan maar wachten. Toen na tien minuten kneden het deeg volgens het boekje een elastische bal moest zijn, was het bij ons een cakedeeg-achtige massa. Te nat, dus wat bloem er bij. Tien minuten later: zelfde scenario. Nog eens tien minuten later: nog eens....Zitten jullie al te lachen? Zelf brood bakken? Stress krijg je ervan. Uiteindelijk beslist om toch maar verder te gaan en we zouden wel zien hoe het eruit zou komen. Een beetje later: piep, piep, piep: tijd voor de rozijntjes. Nu dat is simpel. Gewoon rozijntjes erbij kieperen en hupsakee ! Ja, in theorie. In praktijk zakten al mijn rozijntjes gewoon naar de bodem van de kuip en wilden die voor geen geld van de wereld opgenomen worden door die nu half-elastische deegbal. Rozijnenbrood met rozijnen aan de buitenkant dus en een paar binnenin, als je goed keek, was het uiteindelijke resultaat. Het was te eten, maar ik heb er wel een maagzuuraanval van jewelste aan over gehouden. P. is gisteren wijselijk naar de bakker getrokken en vandaag probeer ik het opnieuw, een gewoon bruin brood deze keer. Ik ben benieuwd.

12:59 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

aiaiai... Dat zou inderdaad wel eens aan je weegschaal kunnen liggen...
De heerlijke geuren heb je alvast gehad!
Nu de rest nog... :-S

Gepost door: kaatje | 24-04-06

ik lach zeker niet... Bij mij zou het nog erger zijn... :s

Gepost door: Anne | 24-04-06

herkenbaar! Soms, heel soms zitten de rozijntjes hier ook nog aan de onderkant - voor welke reden dan ook - want andere keren gaat het wel ok.
Hier ok geen elektronische weegschaal voor het broodbakdinges - maar ik geeft toe, de eerste week is het wat stressy zoekwerk!
Succes er verder mee!

Gepost door: lavender faery | 24-04-06

*** Typisch, waarom simpel beginnen ?? Ineens het zware werk, da's logisch, he P. !!::))--- Bij ons zou dat ook zo gaan.

Gepost door: Crisje | 24-04-06

De wakkere bakker Ons ma kreeg ook het geniale idee zelf beginnen te bakken. Ze kochten dus een toestel in reclame in de aldi.. Het ging voor geen meter.. Het tweede kochten ze bij een bevriende electro-zaak.. (kostte ook wel 5 keer zoveel) En ook hier is het de eerste paar keren een beetje fout gegaan.. Soms te weinig bloem, dan weer te veel, danw eer te vlug opengedaan waardoor het ine lkaar zakte.. Naar 't schijnt is het soort bloem heel belangrijk!

Gepost door: Little Witch | 24-04-06

hopelijk hedde die rozijnen er niet ingeschoten .. met nen tweeloop anders kunde er gaan achter vissen zoals bij onze bakker:-)

Gepost door: willy | 24-04-06

*** Hopelijk lukt het deze keer beter. Misschien toch maar snel een elektronische weegschaal kopen...

Gepost door: Elly | 24-04-06

de volhouder wint Anneke Bij ons wilde het ook eerst niet echt lukken en dan opeens ... whauw, kwam er het heerlijkste brood uit dat bakje dat we ooit hadden gegeten... EN uit eigen keuken !!! Waren wij fier zeg ;o))) Ik denk dat ge u wel aan de goede "maten" moet houden... want eens ge er bloem (of wat anders) begint bij te kappen (om gelijk welke reden) verstoor je helemaal het recept. Succes alvast... Lieve groetjes.

Gepost door: Lucky | 24-04-06

:-) Dat zou mij dus ook kunnen overkomen. Zoiets waarvan andere mensen zeggen: daar kan je nu echt niks verkeerd mee doen. Haha.

Gewoon goed afwegen enne...de volhouder wint.

Gepost door: Jadestorm | 25-04-06

De commentaren zijn gesloten.