28-04-06

Stil

 

Het is hier een beetje stil geweest de laatste week, maar ik was dan ook druk bezig met leven. Ik lijk eindelijk mijn levenslust en een beetje van mijn energie teruggevonden te hebben. Onder het motto "iets is beter dan niets" ben ik begonnen met het inhalen van de achterstand op het huis-, tuin- en keukenvlak. Mijn schaduwbordertje is zo goed als af en er is ook al een begin gemaakt met de andere borders. De kasten in de bijkeuken en de vestiaire zijn helemaal gedecluttered. Alle vervallen, versleten en onnodige rommel weggedaan. In kleine stukjes en beetjes, want  rommel die twee jaar is blijven liggen, dat werk je ook niet in één keer weg en dan lijkt het ook niet zo'n berg waar je moet aan beginnen. Soms zet ik zelfs mijn keukenwekkertje op een kwartiertje. Je zou ervan versteld staan wat je op een kwartier aan rommel kan wegwerken ! Het geeft in ieder geval een goed gevoel. Eindelijk zie ik door het bos de bomen weer of is dat omgekeerd? Morgen staat de eerste van mijn "dungeon rooms" op het programma: de berging/chauffagekot/vestiaire nr 2..... Je weet wel, zo'n kamer waar alle rommel, waar je niet onmiddellijk blijf mee weet of als je te lui bent om het fatsoenlijk weg te werken, belandt. Ik heb er zo drie, dungeon rooms. Mijn eigen kleine kerkertjes van verzamel- en rommelspul... ¨zucht*. Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga tegenkomen.

Bijkomend voordeel van wat meer actie is dat ik minder tijd heb om te snoepen én meer beweeg, ergo deze week al een kilootje ben kwijtgespeeld. Nog zo'n 15 te gaan. Ook in kleine beetjes per keer.  Nadeel is dat na die maanden van verplichte rust mijn spieren en vooral mijn gewrichten stevig protesteren en kraken. Maar zo voel ik dat ik leef en je weet wat ze zeggen over krakende wagens...

Geniet van het weekend !

12:38 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Heej, die truuk met die wekker doe ik ook dikwijls. Op een goeie dag zet ik 'm op een half uurtje, op een mindere dag op een kwartiertje.
Als dat van die krakende karren waar is, dan ga ik het nog héél ver brengen. Kan ik toch nog op mijn 75e twee keer in de week naar de kiné. :S
Geniet van je weekend, Anneke.

Gepost door: kaatje | 28-04-06

Life Laundry? He, kan goed doen, dat opruimen - niet?
Die wekker truuk kende ik niet - maar lijkt me wel een goed 'steuntje' of een extra motivatortje...
Ik probeer dit weekend de kleerkast aan te pakken...

Gepost door: lavender faery | 28-04-06

krakende karren? Wat zeggen ze daarvan? want mijn kar kraakt enorm...
Ik heb hier maar 1 kamertje maar tis 'n RAMP.
en ik krijg de helft niet zelf gedaan :-( om zot van te worden.

Gepost door: Daphné | 28-04-06

ik kraak ook af en toe ne keer... En dan denk ik: Pfff, geen enkel lichaam is perfect... ;o)

Gepost door: Anne | 28-04-06

gij wordt nog 100 :-) maar vergeet ons danniet uit te nodigen hé:-) geniet van het weekend anneke

Gepost door: willy | 28-04-06

** Een jaar gelden verhuisd en alles buitengegooid. Enne ..ik kan eigenlijk weer opnieuw beginnen. Het leidt een eigen leven die rommel...niet te geloven.
En krakende karren...de dees staat eigenlijk recht , maar er hapert nog wel wat aan....**zucht diep**

Gepost door: Crisje | 28-04-06

krakent ja kraken en piepen,ja ja waar is den olie of vet,want rust roest

Gepost door: omaatje | 29-04-06

Genieten van dit lange weekend moeten we doen
dus alles even opzij en lekker niks doen
groetjes,

Gepost door: Ekellop | 29-04-06

*** Hoe gaan de broodjes ondertussen, Anneke?

Gepost door: kaatje | 30-04-06

je bruist van energie en dat is uiteraard heel positief Anneke
geniet ook jij maar van het verlengde week-end
groetjes

Gepost door: Lucky | 30-04-06

lenteschoonmaak? Hmmm, moet ik ook eens proberen, ik zit vaak uren bezig en dan is er nog nauwelijks iets opgeruimd. Goed dat je een kilootje afgevallen bent! Ik ben sinds gisteren ook opnieuw begonnen met de WW cd rom. Je weet wel, bikinitijd komt eraan en zo. ;)

Gepost door: Jadestorm | 01-05-06

Hallo Anneke Fijn te lezen dat jij weer beter in je energie zit. Opruimen en schoonmaken kan een goed en ruim gevoel geven. Goed van je dat je het rustig aan doet.
Ik wens je succes met je schoonmaak.
Vergeet je niet te genieten van het zonnetje?
Lieve groet

Gepost door: Purplerose | 01-05-06

De commentaren zijn gesloten.