03-05-06

Waarschuwing aan de jonge merels

Het is lente. De vogeltjes maken hun nestje, leggen eitjes, broedden ze uit tot er van die lieve kleine kuikentjes te voorschijn komen. Onze tuin zit vol met zulke ijverige vogelkoppeltjes. Ik denk dat we stilaan een bordje met "verhuurd" op de heg zullen moeten plaatsen.

Of misschien beter een groot bord :

 "DANGER! Maak hier geen nest want hier ligt een monster op de loer. Het is klein, maar snel. Ziet er misleidend schattig uit maar is in werkelijkheid een wolf in schaapvacht. So to speak. Het monster luistert naar de naam "Zorro", is zwart en katachtig. Reeds twee van onze jonge "kerels" zijn ten prooi gevallen aan dit zinloos geweld, want eten krijgt hij genoeg van zijn baasjes. Hij doodt gewoon voor het plezier en om aan zijn baasjes te tonen dat hij het kan. Be warned ! Hieronder zijn signalement. Zeg het voort aan ander gevleugeld gevederte!"

 

 

 

Waar gaat dat naartoe? Als je als vogel  niet meer gewoon je ei kwijt kan in een doordeweekse tuin? 

 

PS : Note to Zorro: stop alsjeblief met vogels vangen en ze vervolgens binnen te brengen. Ik ben het beu om altijd kadavers en pluimen op te ruimen van jong leven. Als je zo verder gaat, doen we je een belletje om.

10:13 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

°°° 't Zijn niet alleen poezen ;-)
Onze hond (York) vond het vroeger blijkbaar ook heel leuk om op vogeltjes en muizen te jagen !
Erg... 'k vond het ook zo zielig voor die beestjes...

Gepost door: viviane | 03-05-06

*** Oei, een belletje.. ik hoop dat Zorro de waarschuwing begrepen heeft...
;-)...
Hier zitten de merels soms grijnzend naar onze katten te kijken gezien deze wegens té drukke weg tot hun buitenren gedwongen zijn....

Gepost door: lavender faery | 03-05-06

Killer op kousenvoeten 't Is nu eenmaal hun instinct hè. Maar ik vind het ook altijd zo erg voor die jonge diertjes die zo brutaal vermoord worden.
Een belletje omdoen is een optie, maar ja, daar doe je de poes dan misschien weer kwaad mee doro haar pleziertjes af te pakken?
DILEMMA.

Gepost door: Little Witch | 03-05-06

onzen tijger hiere heeft ook zijn stoere kuren :s

Gepost door: Anne | 03-05-06

het beestje volgt alleen maar zijn instinct hé...

Gepost door: Steffie | 03-05-06

** Ik zou toch al lang dat belletje om hebben gedaan. Och arme die vogeltjes. Maar wie ben ik? Vroeger pakten 2 van mijn lieve woefkes konijntjes en een klein katje hebben ze ook zo eens vriendleijk voor mijn deur geplaceerd. Ik was not amused, dat kan ik je verzekeren. Ik had ze beter een koeiebel aangedaan, die moordenaars....

Gepost door: Crisje | 03-05-06

Ik stem voor 't belletje! Eiko rent enkel graag achter de eenden! Vangen is niet leuk! Tis tikkertje spelen dat ze wil! En zo blijven de eenden in conditie :D

Gepost door: Daphné | 03-05-06

vreselijk hé al die pluimen en vogelrestjes...maar het engste vind ik toch de muizenrestjes en de occasionele dode rat. Gelukkig vangen onze poezen niet zo heel veel vogels meer.
groetjes

Gepost door: annemie | 07-05-06

De commentaren zijn gesloten.