09-05-06

Vallen

Ik ben uiteindelijk dan toch maar boven begonnen met de grote schoonmaak. In de kinderkamers. Niet meteen mijn favoriet, maar ala dan is dat toch al achter de rug. Eerste kamer is die van Atjitteke (die is het overzichtelijkst). Maar nu neem ik even pauze. Even blogjes lezen. Kom ik bij Wan terecht en lees over haar valpartij.

Opeens schiet mij een memorabele valpartij van mezelve tebinnen. Ik werkte toen in Brussel in één van de kleine huisjes nabij de Grote Markt. Gezellig dat wel, maar ons kantoortje zat onder de dakpannen, op de vierde verdieping. Dus telkens een hele klim. De koffie en de toiletten waren beneden en aangezien ik zelfs toen al een echte koffieleut was, werd het trajectje naar beneden en naar boven meermaals per dag ondernomen. De traphal stond in het midden van het gebouwtje, omringd door bureau's met glazen wanden zodat iedereen kon zien wie er naar boven en naar beneden ging. Soit, op zekere keer ging ik met een halfvolle tas koude koffie naar beneden om verse en vooral warme drank te halen. Halverwege de trap van de tweede naar de eerste verdieping, struikel ik, val naar beneden voor de verbaasde blikken van jan en alleman, met mijn tas in mijn hand. Op zich al vrij grappig, maar het onnozelste van al was dat ik in plaats van pogingen te ondernemen om mijn val te controleren blijkbaar vooral begaan was met de klets koffie in mijn tas. Het huis dreunde (ah ja, houten vloeren !) en ik dook naar voor, landde op mijn knieën, broek gescheurd (ik dank god nog elke dag dat ik toen geen rokje aan had), knieën geschalodderd en bont en blauw, maar mijn tas hield ik netjes in de lucht voor mij, geen druppeltje koffie gesmost. Zeg nu nog eens dat ik geen verantwoordelijkheidsgevoel heb.

En de anderen die mij zo met mijn kopje zagen zitten? Die kwamen niet meer bij van het lachen. In plaats van mij te komen helpen, de stoemerikken...

Tot zover mijn intermezzo en nu ga ik stofzuigen.

 

14:43 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

tsss... ... moest het nu nog warme koffie geweest zijn.... ;-)..........

Gepost door: lavender faery | 09-05-06

~~ Jawel, het is inderdaad beter om u eigen te verenneweren en de koude koffie te redden...jawel...

Gepost door: Crisje | 09-05-06

awel gij hebr precies.. circusschool gevolgd:-)

Gepost door: willy | 09-05-06

oei!! hopelijk is het stofzuigen beter afgelopen.....;-)

Gepost door: chinezeke | 10-05-06

Haha Hahaha! Moet inderdaad een grappig zicht geweest zijn!

Doet me denken aan mijn valpartij op mijn werk enkele maanden geleden. Ik had 2 glazen flessen vast en met mijn andere hand de trapleuning. Toch slaagde ik erin te struikelen en die flessen waren ook mijn voornaamste bekommernis, dus het enige wat ik deed was mezelf opvangen met mijn knie en mijn grip aan de trapleuning versterken, waardoor ik in volle vaart een halve draai maakte en met mijn smoelwerk tegen het smeedijzer van de trap knalde.

Flessen ok, maar mijn tanden zaten door de huid onder mijn lip.

Gepost door: Jadestorm | 10-05-06

hahahaha ik had da verhaal van WAN ook al gelezen en nu dat van u er nog bij. HAhaha, en Jadestorm, da's ook de moeite... hahaha... allé, erg genoeg als ge 't voorhebt maar ontzettend leuk om te zien gebeuren he. hihihi.

Gepost door: Blah | 10-05-06

De commentaren zijn gesloten.